Sök

Plexian värvar marknadsförings- och kommunikationsansvarig från Malta


Fintechbolaget Plexian närmar sig lansering och väljer då att rekrytera Johan Karlsson som ska ansvara för marknadsföring och kommunikation.


Plexian är en startup inom fintech med mobilt fokus. Bolaget lanserar sin företagstjänst i slutet av 2017, där man bland annat erbjuder automatisk bokföring av utlägg.


När bolaget värvade sin senaste specialist fick Johan packa väskorna och flytta tillbaka till Sverige.


”Jag lämnade Malta på fredagen och var på kontoret på måndagen. Visst hade jag kunnat planera in en semester emellan, men jag var taggad på att köra igång. Semester kan jag ta när kort och bank har kommit igång”, säger Johan Karlsson.


”Det finns många likheter med Malta och Plexian. Båda präglas av en entreprenörskultur där alla i organisationen känner att allt är möjligt. Det är ett riktigt bra driv på Plexian.”, tillägger Johan.

Bolaget är i slutfasen med att färdigställa sin bankansökan. I samband med att ansökan har skickats in ska flera nyckelpositioner tillsättas, bland annat VD-posten.


”För många är både tech och finans två komplicerade ämnen. För oss inom fintech blir det dubbelt så krångligt. Därför var det svårt att hitta någon som förstod sig på branschen och som var specialiserad på marknadsföring och kommunikation. Jag är väldigt glad att vi fann Johan, även om vi fick gå hela vägen till Malta för att hitta rätt. Johan har precis den erfarenhet vi eftersökte på Plexian.”, säger Sami Sulieman, VD


Nyligen stängde Plexian sin andra emission, vilken fulltecknades. Bland de som valde att investera i bolaget återfinns en VD på en svensk storbank och en chef på en internationell storbank.

FinTech_logo.png

Member of

Swedish Financial Technology Association

https://www.swefintech.se/

Address:

Gustav Adolfs Torg 8 B
211 39  Malmö

Plexian AB (publ)

559109-0559

Phone:

040 - 602 54 15

Email:

Plexian Edge:

Follow us

  • Vit Edin Ikon
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Twitter Ikon

©2020 by Plexian - Making Fans