Sök

Plexian får ny ledning med förflutet i IKANO Bank


Plexian har nu fått en dynamisk duo som har ett förflutet i IKANO Bank bestående av Staffan Mattson som kliver in i rollen som CEO och Per-Anders Eriksson som blir bolagets nya CTO. Grundaren och tidigare CEO Sami Sulieman blir CCO och arbetande Styrelsemedlem i bolaget.


– Av egen erfarenhet vet jag att Plexian har ett erbjudande med stor efterfrågan. Den traditionella modellen kopplad till begreppet kundlojalitet är i stark förändring och på väg bort från fokus på transaktioner till att bygga genuina och ärliga relationer. Att erbjuda ett lojalitetsprogram är inte längre lösningen. Framtiden är att vara ett lojalitetsbolag. Plexian arbetar med ny modern teknik och en strategi som baseras på ett utifrån-in tänk vilket ger förutsättningar för att introducera lösningar som verkligen skapar riktiga mervärden för såväl partners som användare, säger Staffan Mattson, nytillträdd CEO för Plexian.


Staffan Mattson kommer närmast från en roll som managementkonsult och har tidigare arbetat som CEO på IKANO Bank i Ryssland, där han byggde upp verksamheten från grunden. Under de två första åren rekryterade bolaget fler än 150 000 nya kunder och satte upp 12 kontor med mer än 200 anställda i 9 ryska städer. Innan Staffan flyttade till Moskva var han CFO på IKANO Banks holdingbolag där han också ansvarade för affärsutveckling och sales & marketing för samtliga av affärsområdets bolag.


Plexians nya CTO Per-Anders Eriksson har tidigare varit Head of Application Development på IKANO Bank med ansvar för cirka 140 personer.


– Plexian har en mycket spännande strategi där det finns intressanta möjligheter att använda min långa erfarenhet av lojalitets- och betallösningar tillsammans med den absolut senaste tekniken för att skapa framtidens lojalitetsbolag. Att dessutom få ta in detta i affärsutvecklingen för att möta våra kunders framtida behov känns otroligt stimulerande och utvecklande, berättar Per-Anders Eriksson nytillträdd CTO.

FinTech_logo.png

Member of

Swedish Financial Technology Association

https://www.swefintech.se/

Address:

Gustav Adolfs Torg 8 B
211 39  Malmö

Plexian AB (publ)

559109-0559

Phone:

040 - 602 54 15

Email:

Plexian Edge:

Follow us

  • Vit Edin Ikon
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Twitter Ikon

©2020 by Plexian - Making Fans