< Tillbaka till blogginläggen

Möt Eltayeb

Eltayeb_bayomi_blogg

Nu har det blivit dags att välkomna ytterligare en ny kollega! Vi är väldigt glada för att välkomna Eltayeb Bayomi till oss! Eltayeb, som började den 1 juni, blir inte bara vår nya Data Engineer utan han blir även den första kollegan som vår CTO Niklas anställer.

Givetvis är vi nyfikna på Eltayeb, så här kommer hans presentation.

Hej Eltayeb!

Vill du introducera dig lite kort för våra följare?

Jag heter Eltayeb Bayomi och är 26 år gammal; född och uppvuxen i Malmö. Jag studerade Civilingenjörsprogrammet Elektroteknik vid LTH och specialiserade mig inom signalbehandling, statistik och maskininlärning under mina sista två år av utbildningen. Jag har ett stort intresse för matematik i allmänhet och maskininlärning/statistik i synnerhet. I slutet av 2020 påbörjade jag min resa hos Ericsson; först med mitt examensarbete som jag skrev och därefter som anställd. Där fick jag möjligheten att delta i opportunity analysis inom ML, vara mentor för Ericssons Applied Data Science deltagare, utveckla produktkod och agera scrum master inom mitt XFT team.

När det gäller Data Engineering, kan du berätta mer om detta område?

Data engineers bygger system för att samla in, validera och förbereda högkvalitativ data för vidare analys. Datan förbereds och framställs på ett effektivt sätt för att tillsammans med andra användas när goda affärsbeslut, grundade i statistik och data, ska tas.

Vad är du riktigt bra på som du kommer bidra med hos oss?

Jag är ordningsam, metodisk och har ett öga för detaljer i mitt arbete som ingenjör. Jag är en problemlösare ut i fingerspetsarna och det är något jag längtar efter att visa här på Plexian. Ser fram emot att få applicera de kvalitéerna som data engineer.

Vad tror du ska bli extra roligt att vara med om hos oss?

Under mitt 3e år vid LTH så läste Ingenjörsinriktad yrkesträning, vilket är namnet på civilingenjörernas praktikkurs. Då fick jag möjligheten att utföra min praktik på Dynamic Dog i Malmö. Kursen öppnade mina ögon för hur trevligt och kul man kan ha det på en arbetsplats som är lite mindre. Det är något jag ser fram emot att få uppleva igen och tror kommer bli väldigt kul.

När du inte jobbar, vad tycker du om att göra då?

På min fritid umgås jag med min familj, vänner och tränar en massa. Jag utövar kampsport, nämligen boxning och brasiliansk jiu-jitsu, men kan även uppskatta den sporadiska löprundan eller gympasset!

Vi ser fram emot att jobba tillsammans, varmt välkommen!

Plexian Symbol

Plexian är ett fintech-bolag som grundades 2017 och som verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Affärsmodellen bygger på att konvertera redan existerande medlemmar hos B2B partners med stora medlemsdatabaser, till användare av den egenutvecklade plattformen Edge. Medlemmen får tillgång till unika datadrivna erbjudanden baserat på köpmönster och Plexians partner kan skapa en ökad förståelse för sin kund baserat på analyser som grundar sig på kundernas transaktioner och aktiviteter på Edge.

Häng med i allt som händer!

Boka en demo

Fyll i fälten så återkommer vi till dig så snart vi kan.